Hersenstichting

De inzamelingsactie voor de hersenstichting heeft in totaal € 500 opgeleverd ! De organisatie van de Halve en kwart marathon van Cranendonck had dit goede doel verbonden aan de wedstrijd ter nagedachtenis aan Kees Hermans.

Gecorigeerde kloktijden voor de Halve en Kwart marathon van Cranendonck op 17 september 2017

Na afloop van de wedstrijden is de organisatie door enkele deelnemers aangesproken op het onjuist zijn van geklokte eindtijden. We hebben alle reden om aan te nemen dat dit het geval kan zijn. Door technische problemen met de chipregistratie op de matten bij de finish zijn de elektronische tijden niet beschikbaar. We konden gelukkig terugvallen op de handmatig geklokte tijden. Als organisatie vinden we het heel vervelend dat deze handgeklokte tijden niet in alle gevallen 100 % juist blijken te zijn. We vragen de betroffen lopers hiervoor begrip te hebben en bieden bij deze onze oprechte excuses aan.

We zijn hard aan het werk om de uistlagen te corrigeren. Inmiddels is voor de kwart marathon al de juiste uitslag beschikbaar!

Namens de organisatie, Twan Winters

Vriendendeal Start-to-Run

Samen lopen is leuker. Je kent vast nog wel een buurman/vrouw, familieleden en vrienden die ook wil beginnen met hardlopen. Trek hem of haar over de streep om samen met jou de uitdaging aan te gaan. Samen hardlopen is namelijk veel leuker en samen zorg je ervoor dat je het langer volhoudt, waardoor je veel verder komt.


De Start-to-Run heeft een vriendendeal. Als jij nog iemand enthousiast maakt om mee te doen aan de cursus, krijgt die persoon € 7,50 korting en jij zelf ook. Dus twee voordelen. Op de pagina https://www.yakultstarttorun.nl/vriendendeal kan je lezen hoe het werkt.


Wees er snel bij, want maandagavond 25 september en woensdagmorgen 27 september zijn de eerste lessen !

Wil jij beginnen met hardlopen ?

Zondag 17 september organiseren we de Halve en Kwart Marathon van Cranendonck. Zou jij ook graag eens mee willen doen aan zo’n evenement? Wil jij genieten van hardlopen, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Die rode wangen, dat frisse gezicht en dat gezonde lijf; ook jij kunt een hardloper zijn!

Schrijf je in voor Yakult Start to Run. Dat is leren hardlopen van een goede trainer in een gezellige groep. We beginnen in Soerendonk op maandagavond 25 september en woensdagmorgen 27 september.

 

Afsluiting Start-to-Run

Maandag 3 juli was de afsluiting van de Start-to-Run-cursus. Een beetje zenuwachtig stonden sommigen aan de start. Maar na zeven weken oefenen kon iedereen zonder problemen drie kilometer aangesloten hardlopen.

Een flink deel van de loopgroep deed ter ondersteuning met de Start-to-Runners mee. Dat maakte ook de laatste ronde voor iedereen tot een feest. De deelnemers kregen een certificaat en de training werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Eind september is de volgende Start-to-Run cursus bij Loopgroep Cranendonck. https://www.yakultstarttorun.nl/verenigingen/loopgroep-cranendonck

 

 

 

 

Erik loopt snelle marathon in Enschede

De oudste marathon van Enschede heeft een parcours dat Erik de Laat goed past. Afgelopen zondag heeft hij de marathon gelopen in een prachtig PR van 2:44:23. Met deze tijd werd hij 17e in het totaalklassement bij de mannen en 3e M45. Ook ging er voor hem een grote wens in vervulling om onder de 2:45:00 te lopen.

De afgelopen maanden liet Erik in kortere wedstrijden al zien dat hij goed in vorm begon te raken. Deze prestatie in Enschede met gemiddeld 3:53 min/km (15,4 km/uur) zat wel op het randje van zijn mogelijkheden. De eerste helft verliep zonder problemen en de doorkomst was in 1:21:30. De omstandigheden waren in dit deel nog perfect: koel en een beetje zon. In de tweede helft kregen de lopers te maken met een straffe wind tegen en een kwartier slagregens, waardoor de bovenbenen koel aanvoelden en stram werden. Erik liep het tweede deel in 1:22:53. Hij moest erg diepgaan en kreeg in de laatste kilometers last van kramp die gelukkig niet doorzette. Gelukkig had hij een perfecte haas aan Harm Sengers (Mr. 040 uit Eindhoven). En ja, het laatste stuk naar de finish doet pijn ....

20170424 03 

 

Start to Run

Begin met hardlopen en ga fit de winter in! Veel beginners zijn je al voorgegaan bij Loopgroep Cranendonck. Bij ons kun je altijd lopen op jouw niveau, of je een beginner bent of iets meer gevorderd. In onze loopgroep train je met een professionele trainer, ga je heerlijk de buitenlucht in, word je fitter én ontmoet je nieuwe loopmaatjes voor het leven.

De eerstvolgende cursussen starten op maandag 24 september om 19.00 uur. Gelijk inschrijven of liever wat meer informatie?

Twijfel je nog of het écht iets voor jou is, dat hardlopen? Of ben je onzeker of je het wel aan kunt? Kom sfeer proeven op de eerste training. Maak kennis met je trainer en je toekomstige loopmaatjes. Kom in sportkleding want we gaan natuurlijk ook lekker actief doen!

Dit is mijn club

RTV Horizon maakt een serie over clubs en verenigingen in de regio. In het programma "Dit is mijn club" gaan ze op bezoek bij een club of vereniging en nemen er een kijkje om te zien hoe leuk het is bij deze club of vereniging. Loopgroep Cranendonck is de eerste aflevering van "Dit is mijn club" geworden. Klik op deze link om een beeld van onze loopgroep te krijgen.

 

Parcoursrecord

Parcoursrecord tijdens 9e editie van de Halve Marathon van Cranendonck !

Bij een temperatuur van zo’n 17 graden, bewolking met soms wat zon en een relatief hoge luchtvochtigheid, is afgelopen zondag 18 september de 9e halve marathon van Cranendonck gelopen. De winst op de halve marathon ging naar Jeroen van Damme in een prachtig parcoursrecord van 1 uur 08 min. 48 sec. Lees hier meer.

 

Twee gediplomeerde trainsters erbij

Twee gediplomeerde trainsters erbij voor de Loopgroep 

 

Zaterdag 18 juni 2016 een spannende dag voor Elvira Michaël en Linda van den Einden. Met het praktijkexamen op de baan van Scopias in Venlo sloten zij hun cursus Basis Looptrainer 3 af. Sinds oktober vorig jaar zijn zij bezig geweest met de trainerscursus. Veel oefenen met training geven, een portfolio maken en dan als afsluiting het praktijkexamen. Zo’n examen is niet mogelijk zonder lopers; 14 van onze leden deden hun uiterste best om de opdrachten van Elvira en Linda uit te voeren. Het resultaat is dat onze loopgroep er nu twee gediplomeerde trainsters bij heeft. Daar zijn we erg blij mee. We wensen Elvira en Linda heel veel plezier en succes met training geven.

 

 20160618 BLT3 01 - 8 kopie20160618 BLT3 01 - 14 kopie20160618 BLT3 01 - 27 kopie20160618 BLT3 01 - 29 kopie

 

Oprichter Loopgroep Cranendonck in het zonnetje gezet

Maandagavond 30 mei is Henk Snijders, oprichter en trainer van Loopgroep Cranendonck, door zijn lopers en loopsters in het zonnetje gezet. Henk blijft de stimulerende kracht achter de halve marathon van Cranendonck die dit jaar op 18 september voor de negende keer plaatsvindt, maar doet na 18 jaar een stap terug als trainer van de loopgroep.

Deze lopers en loopsters maakten er een bijzondere trainingsavond van. Het half-verharde 600 meter pad in De Vloeten is omgedoopt tot 'Henk Snijders baantje' met een heus straatnaambord. Zo is Henk er bij iedere training nog in onze gedachten bij. Ook heeft Henk een boek vol met herinneringen en mooie woorden van alle lopers en loopsters gekregen.

Dat gezelligheid bij Loopgroep Cranendonck voorop staat, blijkt ook deze avond. Ondanks de weemoed over het afscheid van Henk als trainer, is er ook feest gevierd met koffie, thee en wat lekkers. Iedereen vindt het fijn dat Henk nauw bij de loopgroep betrokken blijft door zijn inzet voor de halve marathon.

De verantwoordelijkheid voor de loopgroep wordt van Henk overgenomen door Irma van Gils. Zij geeft sinds 2009 de trainingen op de vrijdagavond. Daarnaast hebben Elvira Michaël en Linda van den Einden in juni hun praktijkexamen als hardlooptrainsters. Zij zullen daarna ook trainingen aan de loopgroep gaan geven. Zo heeft Henk alles weer goed geregeld.

 


HAC Grenskoerier 20160531 kopie

 

 

Verlichting op de baan

Op 28 oktober 2014 hebben wij een verzoek ingediend bij de gemeente Cranendonck voor het plaatsen van verlichting op de baan in De Vloeten. De verlichting zou dan tijdens de twee trainingsavonden van onze loopgroep moeten branden. Hierdoor wordt de baan optimaal gebruikt en als dit doorgaat hoeven wij geen gebruik meer te maken van het trainingsveld op sportpark De Braken. Het aanbrengen van verlichting middels een stroomkabel is ter plaatse niet of tegen hoge kosten mogelijk. De techniek van zonne-energie is echter steeds verder ontwikkeld.

looppad jan 2014 8

Impressie

DSC_0765.jpg

Halve Marathon 2018

Op zondag 16 september is de 11e Halve en Kwart Marathon van Cranendonck, de 5km-loop en de scholierenloop

Loopgroep Cranendonck poster 2018 concept
 

Facebook

facebook

Contact

Loopgroep Cranendonck

Irma van Gils
tel: 06-23042276

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor informatie over de halve en kwart marathon van Cranendonck: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Disclaimer

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

Sponsoren halve & kwart marathon Cranendonck

 

budelsheuvelkuikenNyrstar Logo Blk Txt Blue Star

tuijlHAC-logo-payoff-300musculo

logo Mobielglas klaarlogo miod nieuw 

rabobankRadio-Horizon-vlagPosno-Sport - Runningspeciaalzaakrooymans

slagerijruttensportivo
logo feijen vanmeijl

logo-Corporate-Vitality2016nagelfysiothijssengubbels